Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Lima

Lima közlekedés

Lima, Peru, Közlekedés

Közlekedés

Lima, Peru, Közlekedés

Légi közlekedés
Peruba közvetlen járattal nem juthatunk el, Amszterdamban, Madridban vagy Frankfurtban kell átszállnunk. A gépek Lima modern nemzetközi repterén, a Jorge Chavezen landolnak. A taxik a csomagkiadástól és a vámtól néhány méterre sorakoznak. Szállodai buszjárattal is utazhatunk, ezek olcsóbbak, viszont lassabbak is.

Busz
Peruban kevés embernek van saját gépkocsija, a legáltalánosabb közlekedési eszköz a busz. A legolcsóbb járatok lassúak és sok helyen megállnak. A jobb buszokon kényelmesebb ülés és fedélzeti mosdó is található. A jegyeket buszpályaudvarokon vagy egyes utazási irodákban szerezhetjük be.

Taxi
Taxióra nincs, a viteldíjról beszállás előtt alkudjunk meg a sofőrrel. A taxizást semmi sem szabályozza, bárki ragaszthat piros-fehér taxi feliratot a kocsijára. Sokszor maguk sem ismerik a környéket. Lehetőleg csak regisztrált taxival utazzunk. A viteldíj akár a duplája is lehet, de sokkal biztonságosabb.

Autóbérlés
Peruban nem jó ötlet autót bérelni. Limában vannak ugyan autókölcsönzők, de az árak magasabbak, mint Európában és ritkán adják bérbe őket korlátlan km-használattal. A forgalom sűrű, a fővároson kívül rossz minőségűek az utak. Olcsóbb, ha a városok között busszal, városon belül pedig taxival közlekedünk. Olcsóbb egész napra taxit bérelni, mint autót.

Forrás: National Geographic: Peru

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!