Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Ferenc-kolostor

Peru, Lima, Látnivalók

Szent Ferenc-kolostor

Lima, Peru, Látnivalók
  • Cím: Centro Histórico, Lima, Peru
  • Telefon: 51 1 4267377

A Szent Ferenc-kolostor (Monasterio de San Francisco) Lima egyik legérdekesebb temploma, ahol három tucat szerzetes él. A kolostor viszonylag jó állapotban élte túl az 1746-os földrengést, és ma az egyik legrégebbi, még használatban lévő templom a perui fővárosban.

A kolostort a XVII. században emelték egy régebbi vályogtégla-fa építmény helyén. A szépen kövezett udvar közepén szökőkút áll, két oldalán két harangtorony szökik a magasba. A sárga épület Lima egyik legtöbbet fotózott temploma.

A Szent Ferenc-kolostor legfőbb látványossága a csontokkal teli katakomba és a könyvtár, amelynek antik térképei és könyvei között a XVI. századból valókat is találunk.

A katakombákat korábban temetkezési helynek használták. A gazdagokat és nemeseket a templom padlója alá, vagy a kápolnák falába temették. A szegényebbeket a katakombákban helyezték el, lúggal felöntött nagy gödrökben. A régészek 250 000 csontot tártak fel, amelyeket aztán fajták szerint csoportosítottak. Egyik gödörbe a koponyák, a másikba a combcsontok. A gödrökben a csontokat hátborzongató mintákba rendezték.

A katakomba egyik részén koporsó méretű üregek vannak a falba, ezt az itt élő szerzetesek számára tartják fenn.Szent Ferenc-kolostor
Lima, Peru
Copyright: goteampugh   Forrás: flickr

Limai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!